Dijital Hayat Mezunları Sertifikalarına Kavuştu
Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetim Akademisi tarafından düzenlenen Dijital Hayat Sertifika Programı’na katılan kursiyerler sertifikalarını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın elinden aldı.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından yerel yönetimlerde hizmet kalitesinin arttırılması ve yerel yönetim personelinin disiplinler arası bir yaklaşımla eğitilerek kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amacıyla hizmete sunulan Yerel Yönetim Akademisi mezunlarını verdi.
Marmara Belediyeler Birliği’nde düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili Lokman Çağırıcı, program kapsamında, alanında uzman 16 değerli akademisyen ile internet ve iletişim uzmanının ders verdiğini belirtti. Çağırıcı, derslerde kursiyerlere dijitalleşmenin dünü, bugünü, geleceği, dijital vatandaşlık, dijital medya araçları, kurumsal iletişim, sosyal medyada kriz yönetimi, bilişim hukuku, internet kültürü gibi konularda önemli bilgilerin aktarıldığını söyledi.
“TEKNOLOJİYİ KULLANALIM AMA ESİRİ OLMAYALIM”
İnternetin olumlu sayılabilecek birçok gelişmelerin yanında bir takım tehlike ve olumsuzlukları içinde barındırdığını da vurgulayan Çağırıcı, teknoloji bağımlılığına dikkat çekti. Çağırıcı, “Teknolojiyi kullanalım ama esiri olmayalım” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği olarak, tüm bu konulara karşı yerel yönetimlerde bir farkındalık oluşması, bu konuda eğitim almış personelin bulunması için Dijital Hayat Sertifika Programını düzenlediklerini hatırlatan Çağırıcı, kursların belirli aralıklarla devam edeceğini belirterek, kursa katılıp sertifika alan kursiyerleri tebrik etti. Programın ilerleyen dakikalarında Çağırıcı, Yerel Yönetim Akademisi mezunu 20 kursiyere sertifikalarını vererek, başarılarının devamını diledi.
KURS 8 HAFTA SÜRDÜ
Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetim Akademisi tarafından düzenlenen Dijital Hayat Sertifika Programı kapsamında, dijitalleşmenin dünü, bugünü, geleceği, dijital vatandaşlık, dijital medya araçları, kurumsal iletişim, kriz yönetimi, bilişim hukuku, internet kültürü, nesnelerin interneti gibi konular masaya yatırıldı. Kursiyerler 8 hafta süren kurs boyunca 48 saat eğitim aldı.