Belediyelerde Afet Yönetimi Eğitimi Başladı
Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetim Akademisi tarafından düzenlenen Belediyelerde Afet Yönetimi (Afetlere Dirençli Kentler) eğitim programı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun Afet Planlama dersiyle başladı.
Depreme, sel ve kuraklığa, iklim değişikliğine dirençli kentler ile depreme hazırlık ve temel afet bilinci gibi konuların ele alınacağı programda Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülüm Tanırcan, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yurdanur Ünal ve Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin gibi isimler de katılımcılarla buluşacak. 4 hafta sürecek olan program kapsamında 24 Temmuz - 14 Ağustos 2018 tarihleri arasında Salı günleri tam gün süren eğitimler yapılacak.
Depreme dirençli kentler temasıyla düzenlenen birinci günün ilk oturumunda Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, afet planlamayı anlatırken Doç. Dr. Gülüm Tanırcan ise deprem mühendisliği konusunu ele aldı.
Strateji ve planlamanın önemine dikkat çeken Kadıoğlu, “Afet yönetimi arama kurtarma değil, kalkınma problemidir. Yönetilemeyen afet gelişmemiş ülkeleri daha da geriye itiyor. Riski yönetilebilir seviyeye indirmek gerekir. Afetten önce riski yönetmezseniz afetten sonra krizi yönetirsiniz. O yüzden ne yapacaksanız şimdi yapacaksınız. Afetten önce riski yönetirseniz insanlar nasıl enkaz altında kalmaz diye sorarsınız, afetten sonra kriz yönetirseniz insanları enkazdan nasıl çıkarırım diye sorarsınız. Belediye başkanının görevi afet için stratejik plan hazırlamak, arama kurtarma değil.” şeklinde konuştu.