salgin-nedeni-ile-colyak-hastalarina-glutensiz-gida-destegi-verildi

SALGIN NEDENİ İLE ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ GIDA DESTEĞİ VERİLDİ

Sultangazi Belediyesi, ilçedeki çölyak hastaları için glutensiz gıda kolileri hazırladı. Glutensiz ekmek ve tatlı malzemelerinin konulduğu koliler ilçe genelindeki çölyak hastalarına dağıtılmaya başlandı.

Çölyak hastalığı; ince bağırsağın, gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji durumudur. Çölyak hastaları buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi gluten içeren tahıllar tükettiğinde, bağırsak alınan gıdaların bir kısmını sindiremez. Bu da besin yetersizliği başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olur. Çölyak hastalarının, içinde gluten bulunmayan yiyecekler tüketmesi gerekmektedir.
 
Glutensiz Gıda Kolileri
Sultangazi Belediyesi, çölyak hastalarına destek olmak ve farkındalık oluşturmak için harekete geçti. İlçede ikamet eden çölyak hastalarına dağıtılmak üzere glutensiz gıda kolileri hazırlandı. Gluten içermeyen ekmek, un, keçiboynuzu ezmesi, mısır irmiği, mısır nişastası, pirinç unu, puding gibi ürünler çölyak hastaları için özel olarak temin edildi.
 
Ekmek ve Tatlı Malzemeleri Konuldu
Çölyak hastalarının evlerinde sağlıklı ve glutensiz ekmek yapmaları için gerekli malzemeler koliye konuldu. Tatlı ve kek yapabilecekleri glutensiz malzemeler de unutulmadı. Hazırlanan gıda kolileri, ilçedeki çölyak hastalarına dağıtılmaya başlandı.